Nordamerikansk mediejätte lanserar hyperlokalt
initiativ med hjälp av skandinavisk teknologi

Vi kan meddela att Innocode i början på mars månad tecknat ett exklusivt avtal med Torstar Corporation för att leverera en digital plattform och lansera ett innovativt nytt projekt som syftar till att återuppliva lokala medier i hela Kanada. 

Initiativet, kallat Torstar Local, lanserades nyligen med sin första pilot i North Bay, Ontario.
Piloten, känd som
The North Bay Local, är en digital nyhets- och informationslösning som kombinerar lokala nyheter med innehåll från organisationer och föreningar i närområdet.

Den är tillgänglig som iOS och Android-app och på thenorthbaylocal.com. Det finns ingen tryckt upplaga. Nyheterna och samhällsinnehåll genereras lokalt och även annonseringslösningarna har fokus på lokala tjänster och produkter. 

Innocode brinner för att återuppliva lokalmedia

Innocode tecknade det exklusiva avtalet med Torstar, ett Kanadensiskt medieföretag som bland annat äger landets största tidning Toronto Star, men också ett stort antal regionala och lokala tidningar, för att utveckla The North Bay Local. Torstar strävar i initiativet efter att återuppliva lokalmedia genom att proaktivt engagera lokala grupper och organisationer och ge dem ett effektivt sätt att kommunicera med sitt lokalsamhälle.

Innocode arbetar sedan en längre tid med just dessa frågor i Norge och Sverige. Vi samarbetar med Norges tre största tidningsförlag och nu även med ett växande antal mediehus i Sverige och Nordamerika. Vi är mycket glada över samarbetet med Torstar.

Torstar har förstått att, om medievärlden blir mer global, så behöver man på lokala plattformar bli hyperlokal för att kännas relevant.

För att publicister ska kunna bygga lojalitet och skapa nya intäkter idag har vi under en längre tid utvecklat verktyg för att lyfta det som ligger nära läsaren. Vare sig det handlar om små nyheter, de viktiga små och stora händelserna i livet, lokala events eller lokala idrottsföreningars arrangemang. Det är det lilla som är det stora för många av oss. Därför handlar det inte om att skapa sånt som är lite relevant för många, utan att bana väg för innehåll som är mycket viktigt för den enskilde individen. Något som gör dig som publicist viktigare, mer personlig och relevant. Det är det vi hoppas bidra med i lanseringen av The North Bay Local och i kommande satsningar tillsammans med Torstar.

– Morten Holst, Chef för affärsutveckling och partner i Innocode.

Relevans genom lokal journalistik och samhällsinformation

The North Bay Local kombinerar journalism, samhällsinformation och lokal reklam för att skapa en unikt engagerande digital upplevelse. Torstar har åtagit sig att leverera journalistiken och Torstar Local kommer att anställa lokala frilansjournalister i varje samhälle för att säkerställa en konsekvent och relevant nivå av lokal nyhetsinsamling.

Appen innehåller lokala nyheter och samhällsinformation så som nyheter om avstängda vägar, byggtillstånd, lokala idrottsresultat, berättelser och bilder om lokala organisationer och en händelsekalender. Den kommer också att innehålla onlineannonser samt livshändelser som födelsedagar och förlovningar.

 

Detta initiativ kommer att skapa en integrerad lokal produkt för att tillgodose behoven för nyheter och information som invånare i mindre samhällen behöver.

Vi tror att det kommer att spela en viktig roll i dessa samhällen genom att kombinera en lokal nyhetsupplevelse av hög kvalitet med en gemenskapsmiljö och därmed bidra till att stärka de banden som håller samhällen samman. Det kommer att ta lite tid att få konsumentåterkoppling om den nya tjänsten och att få affärsmodellen rätt. Vi börjar med North Bay för att försöka göra just det.

– John Boynton, VD och koncernchef för Torstar

 

Om Innocodes plattform

Innocodes teknikplattform som The North Bay Local bygger på är innovativ och mycket skalbar. Den ger en komplett front-end-lösning vid lansering av webbplatser och applikationer som samlar nyheter, medborgare, kommunala myndigheter och lokala företag på en plats.

Plattformen samlar innehåll från en utgivares CMS, sociala medier, RSS-flöden och andra källor. Redaktionellt innehåll erbjuds tillsammans med information från lokala myndigheter, sportklubbar samt andra föreningar och samhällsgrupper. Användarna av appen kan själv välja vilka nyhets- och informationssegment man vill ta del av, genom inställningar i appen.

 

Ett positivt mottagande i North Bay

Mina gratulationer till Torstar för lanseringen av denna unika community-hemsida och app,” sa borgmästaren av North Bay, Al McDonald vid lanseringen. ”North Bay är öppen för affärer. Tack för er investering och ert förtroende.”

Caroline Parnell-Barry, marknadschef för Capitol Center, en lokal teater, sa: ”Vi är glada över att vara en av de första organisationerna som registrerade sig som samarbetspartner med The North Bay Local. Denna nya webbplats och app ger oss en plats där vi kan dela information om Capitol Center med samhället på vårt eget unika sätt.”

 

Om Torstar Corporation

Torstar Corporation är ett medieföretag noterat på Toronto Stock Exchange (TS.B). Företaget inkluderar Toronto Star, Kanadas största dagstidning, sex regionala dagstidningar i Ontario inklusive The Hamilton Spectator och mer än 70 veckotidningar i Ontario; flyerdistributionstjänster och digitala utgåvor, inklusive thestar.com (med lokala utgåvor i Toronto, Vancouver, Calgary, Edmonton, Winnipeg, Ottawa och Halifax), toronto.com, save.ca, ett antal regionala onlinesidor och eyeReturn Marketing. Det äger också ett majoritetsintresse i VerticalScope, ett nordamerikanskt vertikalt fokuserat företag för digital media.

 

Om Innocode

Innocode har sedan 2010 varit en digital innovationspartner för startups och ledande medieföretag som vill bygga användarvärde, relevans och nya intäkter genom digitala lösningar. Innocode består av affärsutvecklare, designers, ingenjörer och projektledare som levererar strategisk rådgivning, design och digitalisering av affärsmodeller samt utveckling av produkter och tjänster för digitala medier. De är etablerade i Norge, Sverige, USA och Ukraina.

 

För mer information, kontakta:

Tomas Falk, produktchef Innocode Sverige
tomas@innocode.com // 073 6636790

Morten Holst, chef för affärsutveckling, Innocode Norge
morten@innocode.no // +47 934 2500

Bjarte Falck Olsen, Innocode Sverige
bjarte@innocode.com // 076 3982109

Se också: local.innocode.no (information på norska).