Västernorrlands Museum

  • Länsmuseum med verksamhetsmål om tillgänglighet och aktualiserande av kulturarvet.
  • Design och utveckling av hemsida i WordPress.
  • Teknisk innovationspartner.

  Om Västernorrlands Museum

  Västernorrlands Museum ligger på Murberget i Härnösand. Där finns en modern museibyggnad med utställningar, butik och kafé samt ett friluftsmuseum med hus och miljöer från 1800- och 1900-talet.

  Länsmuseet vill genom sin verksamhet göra kulturarvet angeläget bland annat genom att samla, bevara, och tillgängliggöra kunskap om Västernorrlands historia och samtid. De vill även väcka frågor och bilda opinion om vår historia, samtid, och framtid samt skapa möjligheter för framtidens kulturarv och kommande generationers lärande.

  En tillgänglig och aktiv webb

  Med dessa verksamhetsmål som bakgrund satte vi 2017 upp en webb tillsammans med VNM där all information om museets verksamhet kunde presenteras i en responsiv och modern miljö. Siten tillgängliggör också en stor del av museets samlingar digitalt genom integration med deras arkiv-system.

  För att försäkra en levande webb där man kan hålla kulturarvet angeläget, väcka frågor och informera så byggdes förutom en lättunderhållen kalender och aktuelltblogg, feeder från museets sociala medier in på siten.

  All utveckling gjordes ur utgångspunkt att webben skulle vara tillgänglig för alla och är därmed skärmläsaranpassad samt integrerad med Talande webb och med Google translate.

  Dagens samarbete

  Efter lansering av siten har samarbetet med VNM fortgått och består idag till största del av vidareutveckling och tekniskt underhåll av siten samt att vara en rådgivande digital partner till museet.

  Fler case

  United.no

  United.no

  Manchester Supporters Club Scandinavia är Skandinaviens största fanclub med över 40 000 medlemmar. En professionell medlemsorganisation som servar sina medlemmar med information, nyheter och medlemstjänster.

  Innocode Oslo

  post@innocode.no
  +47 934 25 000

  Fredensborgveien 24d
  0177 Oslo, Norway

  Innocode Stockholm

  post@innocode.se
  +46 70 588 40 16

  Slöjdgatan 9
  111 57 Stockholm, Sweden

  Innocode Lviv

  lviv@innocode.no
  +380 66 700 49 99

  Metrolohichna 14a, Villa Julietka
  79040 Lviv, Ukraine

  Innocode Kyiv

  kyiv@innocode.no

  Glybochitskaya 32b
  04050 Kyiv, Ukraine

  Ta kontakt: